Novi vizuelni identitet

Na početku ove godine, u kojoj ćemo proslaviti 32 godine postojanja naše kompanije, ponosno predstavljamo novi sajt i novi vizuelni identitet Građevinara. Tokom svih ovih godina postojanja, postali smo vredan i pouzdan partner mnogih domaćih i stranih kompanija. Stvorili smo ogromnu mrežu poslovnih saradnika i dobavljača, koji su nas pratili i rasli sa nama, u dobrim, ali i teškim vremenima sankcija, bombardovanja, svetske krize, pa i sada u vreme pandemije korona virusa. Izgradili smo hiljade kvadrata proizvodnih, poslovnih i stambenih prostora. Istovremeno, stvorili smo naše ime i prepoznatljiv brend, koji danas svi prepoznaju kao nekoga ko poštuje sve dogovore, u pogledu cene, kvaliteta i rokova.

 

Poštujući dugu tradiciju, nismo želeli da izbrišemo sve ono što je prva generacija stvarala. Hteli smo da iskažemo zahvalnost, ali i da istovremeno napravimo evoluciju koju smo pre nekoliko meseci najavili. Za one koji nisu znali, stari, prepoznatljiv logo sastojao se iz dva dela: broja 3 i ćiriličnog slova Ć, pod jednim krovom, što je predstavljalo osnivača kompanije i njegova dva sina sa prezimenom Ćirić i velikog ćiriličnog natpisa GRAĐEVINAR. Trenutno u Građevinaru rade druga i treća generacija porodice Ćirić (takođe otac i dva sina), tako da su broj 3 i Ć i dalje tu, pod istim krovom koji simboliše porodične vrednosti, ali i našu osnovnu delatnost – izgradnju. Pod ovim krovom takođe stoje i brojni bivši i sadašnji zaposleni, koji zajedno sa rukovodstvom ispisuju važne stranice naše istorije, koju ponosno ističemo prikazom godine osnivanja ispod logoa, kao jedna od malobrojnih građevinskih kompanija u Srbiji sa toliko dugom tradicijom. Tekstualni deo natpisa Građevinar smo takođe stilizovali i prilagodili, zadržavajući ćirilicu kao osnovno pismo (poštujući dugu tradiciju ovog pisma i njen značaj u identitetu srpskog naroda), ali i dodajući latinično ime kompanije odmah ispod, imajući u vidu sve veći broj naših inostranih partnera koji ne poznaju ćirilično pismo.

 

Godinu koja je pred nama počinjemo ovom velikom promenom, u nadi da će 2021. svima doneti mnogo lepše i bolje stvari od onih koje smo imali prilike da vidimo tokom prethodne godine. Pozivamo Vas da pogledate novi sajt i javite nam Vaše utiske o njemu i našem novom vizuelnom identitetu.